Foto UKZKF
FRNLEN

>>Leven met en te boven komen van rouw

Voor ouders die een kind verloren

De dood van een kind is een van de pijnlijkste gebeurtenissen die iemand kan meemaken. Op deze website en in de brochure 'Voor rouwende ouders' reiken wij u alles aan waar u zich mee kunt informeren, om beter te begrijpen wat er gebeurt en u te helpen als u daar behoefte aan hebt.

Naast praktische informatie over de beslissingen die moeten worden genomen in de dagen na het overlijden, wilden we ook iets toevoegen over rouw en de evolutie daarvan. Omdat u probeert te begrijpen wat er in u omgaat, kan het helpen om te weten dat anderen dezelfde beproeving hebben doorstaan. Zo komt u er ook doorheen. U vindt er zelfs informatie over de emoties en reacties die broers en zussen en de rest van de familie kunnen hebben. U vindt op deze pagina ook adressen van verenigingen die nabestaanden helpen, maar ook websites en boeken voor u of uw kinderen.

Wij zijn er voor u

Deze informatie vervangt het menselijke contact tussen u en ons team niet: wij staan tot uw beschikking om u te ontmoeten, naar u te luisteren en al uw vragen te beantwoorden, nu of later, wanneer u daar behoefte aan hebt. Aarzel dus niet om een afspraak te maken en bij ons langs te komen.

➔Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar voor ouders.