Prikdienst (Pediatrische)

piqure_3.jpg

Contact

02 477 31 60

Praktische Informatie

Openingstijden: De prikdienst is geopend van maandag tot vrijdag, van 8.00 tot 16.45 uur, zonder afspraak.

Locatie en Routebeschrijving : U hoeft niet langs de centrale receptie te gaan. Ga direct naar de prikdienst door de bewegwijzering te volgen (rechts van de hoofdingang).

Contact: Voor vragen kunt u bellen naar +32 (0)2 477 31 61.

Anesthetische Pleister of Crème : Als u een verdovende pleister of crème gebruikt, meld dit dan direct bij aankomst. Dit kan de wachttijd met 30 minuten tot een uur verlengen.

Image
prelevements 2

Voorbereiding en Afspraak

Breng uw voorschrift en identiteitskaart mee. Controleer bij uw arts of u nuchter moet zijn voor de bloedafname.

Onze specialiteiten

Bij het Kinderziekenhuis begrijpen we dat bloedafname voor kinderen stressvol kan zijn. Daarom hebben we een speciale prikdienst ingericht om deze ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Gespecialiseerde en Zorgzame Verpleegkundigen. Onze verpleegkundigen zijn experts in de kindergeneeskunde en zijn opgeleid om met kinderen en hun families te werken. Ze verwelkomen elk kind met warmte en compassie, waardoor ze zich veilig en op hun gemak voelen.

Fantastische Omgevingen voor een Betere Ervaring. Elke prikkamer is een eigen wereld, ontworpen om kinderen mee te nemen naar fantastische universums. Of het nu onder de zee is, omringd door kwallen, op een verre planeet of onder een stralende regenboog, onze kleine patiënten kunnen zich tijdens de procedure verliezen in hun verbeelding.

Een Eenvoudige Uitleg van de Procedure. Een bloedafname houdt in dat er een kleine hoeveelheid bloed wordt afgenomen voor medische analyses. Dit wordt gedaan door onze zorgprofessionals met behulp van een dunne naald en buisjes om het bloed op te vangen.

MEOPA kan worden gebruikt voor bloedafnames, altijd op medisch voorschrift. Dit pijnstillende gas wordt toegediend om pijn en angst tijdens de procedures te verminderen. Om het comfort van jonge patiënten te optimaliseren, wordt MEOPA vaak gecombineerd met lokale verdovende crèmes zoals EMLA of Rapydan. Deze combinatie maakt bloedafnames minder pijnlijk en beter te verdragen voor kinderen.

Een Voorbereid en Comfortabel Proces. Voor de bloedafname zorgen we ervoor dat elk kind zich op zijn gemak voelt. We kunnen een verdovende crème of pleister aanbrengen (alleen op voorschrift van uw arts) om de huid te verdoven en het ongemak te verminderen. Tijdens de procedure kunnen onze kleine patiënten ervoor kiezen om te kijken of juist weg te kijken, afhankelijk van hun voorkeur.

Na de Bloedafname. Na de bloedafname verwijderen we voorzichtig de naald en brengen we een pleister aan op de prikplaats. Onze verpleegkundigen zijn er om elk kind te geruststellen en te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Onze Team

Van Capellen Petra: Hoofdverpleegkundige

Peeters Deborah: Verpleegkundige

Hendrice Isabelle: Verpleegkundige

Timmermans Valerie: Verpleegkundige

Van Onacker Nancy: Secretariaat

prelevement_sequipe_huderf.jpg

Onze specialisten