Over ons

Het Kinderziekenhuis (HUDERF)

is het enige Belgische ziekenhuis dat exclusief focust op kinderen en jongeren.

Image
huderf informations pratiques
hud_qop_infis
Image
Neuropédiatrie2

Instelling

Ingehuldigd in 1986, het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige universitaire ziekenhuis in België dat  volledig aan kindergeneeskunde is gewijd: alles is er ontworpen voor kinderen en hun ouders. Het UKZKF biedt de meest complete zorgverlening voor kinderen: vanaf geboorte tot adolescentie.

Partners & samenwerkingsverbanden

Met de steun van een aantal Brusselse, Europese en internationale samenwerkingsverbanden verbetert het ziekenhuis voortdurend de algemene zorg voor zijn patiënten. De instelling kan rekenen op de steun van verschillende verenigingen en vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor het welzijn van onze patiëntjes.

Governance

Om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de patiënten te voldoen, beschikt het Kinderziekenhuis (HUDERF) over verschillende comités: het Directiecomité, de Raad van Bestuur, de Medische Raad, de Ethisch Comité van het Ziekenhuis, de Medisch-farmaceutisch Comité en de Comité voor Hygiëne.

Missies

Het Kinderziekenhuis streeft drie essentiële missies na: zorgverlening en begeleiding voor patiënten, wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsopvoeding. Door middel van deze missies streeft het ziekenhuis ernaar om de hoogste kwaliteit zorg te bieden aan kinderen en jongeren, terwijl het wetenschappelijke kennis bevordert en zijn expertise doorgeeft aan toekomstige generaties.

Kwaliteit & patiënt-partnerschap

Het Kinderziekenhuis (HUDERF) zet zich al vele jaren in voor een aanpak die kwaliteit en patiëntveiligheid bevordert door het gebruik van meetindicatoren en de implementatie van processen. Deze aanpak omvat ook de participatie van patiënten en hun families. Het HUDERF heeft in de loop der jaren talrijke keurmerken en accreditaties verkregen.