Foto UKZKF
FRNLEN

>>Het onthaalhuis van het Kinderziekenhuis

OnthaalhuisOnthaalhuis

Het onthaalhuis, herkenbaar aan zijn ronde vorm, bevindt zich naast de ingang van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, boven de Robert Dubois school. Alhoewel dit zich bevindt in de onmiddellijke nabijheid van het ziekenhuis en ondanks haar nauwe samenwerking met de verschillende diensten ervan hangt deze VZW, opgericht in 2001, niet af van het UKZKF.

Het onthaalhuis verleent bij voorkeur onderdak aan de ouders van kinderen die in het UKZKF opgenomen zijn, maar kan uitzonderlijk, volgens de mogelijkheden, ook logement bieden aan de naaste verwanten van patiënten opgenomen in het Centrum voor Traumatologie en Revalidatie (C.T.R.), in het Brugmann Hospitaal of in andere ziekenhuizen.

Het huis functioneert autonoom dankzij zijn ploeg van een twintigtal vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen voor het onthaal van wie er komt logeren, staan in voor het goed functioneren van het huis, en nemen de administratieve taken op zich, en daarbij hebben ze steeds een luisterend oor voor de ouders die er verblijven.

Diensten

Onthaalhuis

Het huis beschikt over gemeenschappelijke ruimtes: keuken (met microgolf oven), eetzaal, salon, linnenkamer (wasmachine, droogkast, strijkijzer) en telt 10 kamers met 2 bedden, elk voorzien van een natte cel (douche, lavabo, w.c.). Eén van de kamers is speciaal uitgerust voor een persoon met beperkte mobiliteit. Het huis beschikt ook over een tuin en biedt gratis wi-fi toegang.

Werking van het huis

Eens in het onthaalhuis kunnen de mensen die er verblijven zelf hun maaltijden bereiden, ontspanning nemen, terwijl ze steeds in de onmiddellijke nabijheid verblijven van hun kind dat in het ziekenhuis opgenomen is.

Volgens de beschikbaarheid van de kamers, kunnen beide ouders een kamer betrekken. Bij grote drukte echter kan het gebeuren dat u een kamer moet delen met iemand anders (van hetzelfde geslacht).

Het huis is een eenvoudige, gastvrije en hartelijke onthaalgelegenheid. Het is geen hotel. Iedereen staat in voor het onderhoud en werkt mee aan het in orde brengen van zijn kamer en de gemeenschappelijke ruimtes.

Onthaalhuis

Tarieven

De prijs, tegenwoordig gevraagd per nacht (ontbijt inbegrepen), bedraagt 16 euro per persoon en 24 euro voor een kamer met 2 personen van dezelfde familie.

In geval van financiële moeilijkheden of ingeval het ziekenfonds niet tussenkomt in verblijfsonkosten kan een overeenkomst gemaakt worden tussen de verantwoordelijke van het huis en de sociale assistente van de dienst waar de patiënt opgenomen is.

Permanenties

De permanenties zijn verzekerd op weekdagen van 10 tot 12u, van 14 tot 16u en van 20 tot 22u; op zaterdag van 10 tot 12u en van 20 tot 22u en op zondag en feestdagen van 18u tot 20u.

Adres en contactpersonen

J.J. Crocqlaan 19
1020 Brussel
Tel. +32 (0)2 477.29.25
E-mail maccueilhuderf@gmail.com

Verantwoordelijken : Agnès Callewaert +32 (0)478 44.26.36 - Anne Mertens +32 (0)471 87.34.22

>>Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis.