‘Golden September’ : kinderkanker onder de spotlight

Image
HUDERF

‘Golden September’ is een bewustmakingscampagne om een hele maand lang kinderkanker onder de spotlight zetten. Samen met 67 lopers en wandelaars van de 3 instellingen en afdelingen van de H.U.B. hebben we een team samengesteld vor RUN TO KICK, aangesloten bij het Wakili-team van de afdeling kinderoncologie van de HUDERF. Laten we samen, en dankzij uw donaties om de wedstrijden te sponsoren, de uitdagingen van het onderzoek aangaan en onze solidariteit tonen met onze patiënten en hun families. Ons gemeenschappelijke doel: meer kinderen van kanker genezen, maar ook beter genezen!

In het Kinderziekenhuis kreeg het team onlangs de leiding over een grootschalige internationale studie op Belgisch niveau die nieuwe, innovatieve therapeutische opties verkent voor kinderen die lijden aan het rabdomyosarcoom, een zeldzame wekedelenkanker. Een samenwerking met een internationaal expertenteam om tot betere overlevingskansen te komen, met de steun van Kick Cancer

De HUDERF-afdeling Pediatrische Oncologie is het H.U.B-referentiecentrum voor de aanpak van kanker bij kinderen en jongeren. De afdeling heeft een JACIE-accreditatie en maakt deel uit van het European Reference Network (ERN PaedCan) dat Europese professionals met elkaar in contact brengt om good practices te delen voor de behandeling en begeleiding van kinderen met zeldzame of complexe kankers. De teams van het HUDERF, het Jules Bordet Instituut en het Erasmeziekenhuis bundelen binnen het H.U.B hun krachten om een uitmuntend zorgaanbod te blijven ontwikkelen en de limieten van de medische behandelingen te verleggen.