Het Knuffelbeerziekenhuis: een onvergetelijke dag voor de kinderen

Image
Hdn 16 sept stand Chir

Op 16 september vond in het Kinderziekenhuis (H.U.B) een heel bijzondere activiteit plaats: het ‘Knuffelbeerziekenhuis’ was een schot in de roos voor jong en oud. Honderden kinderen maakten op deze gedenkwaardige dag op een speelse en geruststellende manier kennis met de medische wereld.

Het Knuffelbeerziekenhuis is een uniek initiatief met als doel kinderen op een leuke manier vertrouwd te maken met de ziekenhuisomgeving. Voor dit evenement kwamen honderden kinderen opdagen, mét hun favoriete knuffelberen.

De kinderen werden bij hun aankomst hartelijk verwelkomd door een team van vrijwilligers van het ziekenhuis. Ze werden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende interactieve activiteiten.


Ze mochten in de gangen van het Kinderziekenhuis zélf helpen bij demonstraties over de manier waarop voor hun knuffelberen wordt gezorgd. De verpleegkundigen legden uit hoe een verband of zelfs gipsverband wordt aangebracht. Ze leerden de temperatuur te meten en hun knuffelpatiënt te ausculteren. In deze speelse leeromgeving werden de kinderen aangemoedigd om het allemaal zélf te proberen. Nieuwsgierigheid en gretige interesse waren van de partij!

Betrokkenheid van verenigingen

Er was natuurlijk ook tijd voor iets lekkers, aangeboden door het ziekenhuis met de hulp van Kid’s Care, de vereniging die al vele jaren bevoorrechte partner van het Kinderziekenhuis is.

Die snack was niet de enige verrassing van de dag: ook de "docteurs zinzins" waren aanwezig om de ziekenhuisgangen op te vrolijken. Met hun humor en capriolen brachten ze kinderen én volwassenen aan het lachen en zelfs schaterlachen. De vereniging "Une note pour chacun" zorgde voor een streepje muziek, speels en met gevoel voor ritme.

Kortom: het event was een groot succes!  Dit succes was enkel mogelijk dankzij de inzet van het H.U.B-personeel en de BEMSA-geneeskundestudenten, en dankzij het prachtige engagement van de ziekenhuisvrijwilligers en van de verenigingen die het ziekenhuis ondersteunen.