Bemiddeling en rechten van de patiënt 

Als u meent dat een van uw rechten als patiënt niet werd gerespecteerd, dan kan u dit bespreken met het team dat instaat voor uw zorgverlening, een bemiddeling vragen of een klacht formuleren. 
Ons advies is om uw problemen altijd eerst te bespreken met de zorgverleners (arts, verpleegkundige, ...) die de hele duur van uw verblijf voor u klaarstaan. Als dit niet mogelijk is, of als er geen oplossing kan worden gevonden, moet u contact opnemen met de bemiddelingsdienst die zal trachten het conflict zo goed mogelijk op te lossen.  
Een bemiddelaar voor de rechten van de patiënt ontvangt u zonder kosten van maandag tot vrijdag, in de namiddag, voor een volledig onafhankelijke, neutrale en onpartijdige bemiddeling waarbij het beroepsgeheim wordt nageleefd. Als er ondanks de bemiddeling geen oplossing gevonden kon worden, legt de bemiddelaar u uit welke andere kanalen nog mogelijk zijn om tot een oplossing te komen. 
 
U kunt via mail contact opnemen met de bemiddelingsdienst droitsdupatient [at] huderf [dot] be (droitsdupatient[dot]huderf[at]hubruxelles[dot]be) of telefonisch (02/477.28.96), en dit van maandag tot vrijdagnamiddag. 

Image
médiation