Foto UKZKF
FRNLEN
Bericht19/02/2021

>>Reportage | "Au cœur de l’Hôpital des Enfants" : reportage in het hart van het Kinderziekenhuis

Een ietwat apart kijkje in het hart van ons ziekenhuis : vanaf 20 februari gedurende 4 weken op RTL…

Twee jaar lang heeft het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) een televisieploeg over de vloer gehad voor een ietwat apart kijkje in het hart van de pediatrische chirurgie. Het resultaat van deze reportage is te zien in de documentaire ‘Au cœur de l’Hôpital des Enfants’, die vanaf 20 februari gedurende 4 weken wordt uitgezonden op RTL.

Dr. Diane Franck, plastisch chirurg, Dr. Hélène Demanet, hartchirurg pediatrie en Dr. Stéphane Luyckx, uroloog en pediatrische chirurg zijn de drie gezichten van deze documentaire. Aan de hand van het verhaal van elke patiënt lichten ze de verschillende facetten van het beroep van kinderchirurg toe. Zo krijg je als toeschouwer de kans om de technische kanten van hun vak te leren kennen, naast de complexiteit van alle behandelingen, maar ook het warme, menselijke aspect in hun dagelijkse omgang met patiënt en familie.

Tijdens de vier afleveringen kan het grote publiek kennismaken met enkele leden van de multidisciplinaire teams van het UKZKF rond een aantal thema’s zoals pijnbestrijding, het belang van de vertrouwensrelatie tussen patiënt, zorgverstrekker en ouder, het sensibiliseren omtrent orgaandonatie en het aanleren van de juiste reflexen en handelingen bij huiselijk ongevallen.

Noteer dus alvast in jullie agenda: iedere woensdag om 19.45u op RTL.
De eerste uitzending is voorzien op woensdag 20 februari.

Volg ons op sociale media !

Follow us !