Foto UKZKF
FRNLEN

>>Laatste nieuws

DE AFDELING CELTHERAPIE GEEFT – OP EUROPEES NIVEAU – VANDAAG VORM AAN DE BEHANDELINGEN VAN MORGENDE AFDELING CELTHERAPIE GEEFT – OP EUROPEES NIVEAU – VANDAAG VORM AAN DE BEHANDELINGEN VAN MORGEN
Brussel, 27/04/2023 – De nieuwe afdeling Celtherapie van het Jules Bordet Instituut, dat (samen met het Erasme Ziekenhuis en het Kinderziekenhuis UKZKF) deel uitmaakt van het H.U.B (Academisch Ziekenhuis Brussel), is intussen goed en wel thuis op de gezondheidscampus van de ULB. Deze afdeling levert pionierswerk! Ze wil nu haar samenwerkingsverbanden nog verruimen en de grenzen van celtherapie verleggen om nog meer patiënten uit alle bevolkingslagen te genezen.
bericht•Gepubliceerd op 28/04/2023
Opiniestuk: de zorgverlenende beroepen opwaarderenOpiniestuk: de zorgverlenende beroepen opwaarderen
3 academische ziekenhuizen vragen eensgezind de opwaardering van de zorgverlenende beroepen
Bericht•Gepubliceerd op 07/03/2023
Psychologie: meer inzetten op screening en vroegtijdige zorgPsychologie: meer inzetten op screening en vroegtijdige zorg
Het Kinderziekenhuis (H.U.B) maakt meer ruimte vrij voor eerstelijnspsychologie naast zijn consultaties voor kinderpsychiatrie, neurokindergeneeskunde en pijn.
Beritch•Gepubliceerd op 07/03/2023
Werelddag obesitasWerelddag obesitas
Brussel, 4 maart 2023 – Naar aanleiding van de wereldwijde sensibilisering op World Obesity Day gaan we dieper in op dit ernstige volksgezondheidsfenomeen en op de multidisciplinaire zorgaanpak die het H.U.B (academisch ziekenhuis Brussel) ook hierbij hanteert.
Bericht•Gepubliceerd op 06/03/2023
Alle hens aan dek bij het H.U.B: samen zorgen we voor kleur in de week van Zeldzameziektendag!Alle hens aan dek bij het H.U.B: samen zorgen we voor kleur in de week van Zeldzameziektendag!
Een ziekte wordt ‘zeldzaam’ genoemd als minder dan 1 persoon op 2000 ermee te maken krijgt.
Bericht•Gepubliceerd op 28/02/2023
Kinderen eindelijk gespecialiseerde zorg garanderen zoals voor volwassenen reeds het geval isKinderen eindelijk gespecialiseerde zorg garanderen zoals voor volwassenen reeds het geval is
Meerdere leden van de HUB activeren, door middel van een Carte blanche, het noodsignaal omwille van de niet-erkenning van bepaalde pediatrische superspecialisaties.
Bericht•Gepubliceerd op 20/02/2023
Nieuw telefoonnummer om een afspraak te maken in Endocrinologie*.Nieuw telefoonnummer om een afspraak te maken in Endocrinologie*.
De raadpleging endocrinologie verandert van telefoonnummer vanaf maandag 31-01-2023. Voor een afspraak in endocrinologie belt u 02/477.31.69. Meer informatie over de dienst Endocrinologie : https://www.huderf.be/nl/med/endocrino/index.asp
Bericht•Gepubliceerd op 31/01/2023
Patiëntervaringsonderzoek: de resultaten van 2022 zijn bekend!Patiëntervaringsonderzoek: de resultaten van 2022 zijn bekend!
De resultaten van deze enquêtes worden onderverdeeld in drie indicatoren. Deze worden aan alle niveaus meegedeeld ter ondersteuning van een transparante besluitvorming.
bericht•Gepubliceerd op 31/01/2023
Covid for kids valt in de prijzenCovid for kids valt in de prijzen
Proficiat aan het "Covid For Kids" team onder wie Emilie Goffinon, Alexandros Popotas en Gabrielle de Crombrugghe die de ULB Wetenschapsverspreidingsprijs 2022 winnen!
Bericht•Gepubliceerd op 26/01/2023
Invasieve groep A streptokokken infecties : updateInvasieve groep A streptokokken infecties : update
Invasieve groep A streptokokken infecties nemen toe bij kinderen.
Bericht•Gepubliceerd op 26/01/2023
Chercher
Zoeken via sleutelwoord(en) in de archieven :
Chronologisch onderzoek in de archieven :
Onderzoek per rubriek in de archieven :