Foto UKZKF
FRNLEN

>>Wij gaan resoluut voor het griepvaccin!

Wij gaan resoluut voor het griepvaccin!

Wij laten ons inenten om onze patiŽnten, onze collegaís en onze familie te beschermen. En jullie, wie willen jullie beschermen?

Een griepje mag dan wel als iets ‘goedaardigs’ beginnen, toch kan het soms zware gevolgen hebben: otitis en pneumonie (oor- en longontsteking) of nog, een overmatig gebruik van antibiotica... 
Zeker als u tot de risicogroep behoort: zwangere vrouwen, baby’s onder de 6 maand, kinderen boven de 6 jaar met een chronische ziekte en 65-plussers. Het vaccin wordt tevens aanbevolen voor al wie in de gezondheidssector werkt, voor 50-plussers en voor wie in contact komt met iemand uit een van de risicogroepen. 

Het griepvaccin, haalt dat wel écht iets uit?

Het griepvaccin is pas efficiënt als het vaccin dat voor dit jaar op punt is gesteld, overeenstemt met de virusstam waarvan er op datzelfde moment sprake is. Aangezien er ieder jaar een nieuwe formule wordt uitgewerkt, is het belangrijk om je elk jaar opnieuw te laten inenten. 
En ook al ben je nooit 100% zeker dat het vaccin zal aanslaan, toch blijft het de beste oplossing waar wij over beschikken om de griepepidemie te kunnen indijken en op die manier ook de complicaties voor de allerzwaksten onder ons tot een minimum te beperken.

Voor meer info over griep en het griepvaccin gaat u best te rade bij de pediater van uw kind of bij uw huisarts.

Surf snel naar onze blog voor meer artikels over vaccinatie: www.huderf30.be