Foto UKZKF
FRNLEN
Evenement08/03/2018

>>8 maart: World Kidney Day

Op donderdag 8 maart zal een informatiecampagne plaatsvinden in het ziekenhuis, ter gelegenheid van Wereldnierendag…

Op donderdag 8 maart zal een informatiecampagne plaatsvinden in het ziekenhuis, ter gelegenheid van Wereldnierendag. Omdat op 8 maart ook de Internationale Vrouwendag valt is het thema van de internationale campagne "Nieren en de gezondheid van vrouwen". Via getuigenissen van ouders en foto's, zullen we de niertransplantatie-ouders-kind in de kijker zetten, in samenwerking met de collega’s van het Erasmus-ziekenhuis. Het Nefrologie team zal beschikbaar zijn voor al uw vragen over chronisch nierfalen, transplantatie, dialyse, ...

Sinds 1965 werken het Erasmus Ziekenhuis en het UKZKF samen bij pediatrische niertransplantatie. In één van de drie gevallen wordt de donatie gedaan door een van de ouders van het kind. De verzameling en bereiding van het transplantaat van de donorouder vindt plaats in het Erasmus-ziekenhuis, terwijl de transplantatie bij kinderen wordt uitgevoerd in het Kinderziekenhuis. Dit laat in beide gevallen toe om aangepaste expertise en geavanceerde technologie in te zetten in functie van de leeftijd van de patiënt.

Wist je dat? De teams van beide ziekenhuizen een Skype-communicatiesysteem hebben opgezet zodat ouders en kind elkaar kunnen zien en spreken voor en na de ingreep.