Foto UKZKF
FRNLEN
Evenement31/05/2018

>>Wereld anti-tabaksdag 2018 : wellbeing@work en generaties zonder tabak

Het UKZKF doet mee aan « Generatie Rookvrij »…

Het UKZKF doet mee aan « Generatie Rookvrij »

Generatie Rookvrij

Zien roken zet aan tot roken. Wat als wij de volgende generatie van kinderen vanaf 2019 zouden kunnen beschermen, zodat ze nooit starten met roken?

Ter gelegenheid van de Wereld anti-tabaksdag op 31 mei doet het ziekenhuis mee aan een nieuw project: Generatie Rookvrij. Als één van de pioniers bij het tot stand brengen van een rookvrije omgeving waar kinderen leven, zijn we uitgenodigd om samen te werken met de Stichting Tegen Kanker en een tiental gezondheidsorganisaties om rookvrije omgevingen voor kinderen en jongeren te bevorderen. De ambitie van deze beweging is om alles in het werk te stellen om een samenleving te creëren waarin leven zonder tabak de norm zal zijn. Dr. Laurence Hanssens vertegenwoordigde ons ziekenhuis bij de ondertekening van het Charter deze week.

Symbolisch, zullen patiënten op 31 mei een wolk van bubbles in de lucht oplaten. Wil je ook mee doen? Afspraak om 10.00 uur in de inkomsthal!

Last but not least : verschillende wellnessactiviteiten worden de hele dag door aangeboden in samenwerking met het UVC Brugmann Rookstopteam (CAF): mindfulness wandelen, verdeling van appels, CO-metingen, ... De teams zullen verspreid zijn op de campus om bezoekers, patiënten en personeel te informeren.