Foto UKZKF
FRNLEN
Bericht04/09/2018

>>De therapeutische kleuterschool is verhuisd !

Een warm omgeving, waar kinderen kunnen leren…

« Een warm omgeving, waar kinderen kunnen leren. Een plaats van zorg met een echte deur die niet doet denken aan een ziekenhuis »

Bij dezen melden wij u graag dat wij het team en de patiëntjes van het Therapeutisch Kleuterklasje eerstdaags op onze Horta site mogen verwelkomen. Voor hun eerste schooldag hebben ze namelijk hun intrek genomen in het pand op het nummer 2 aan de Ernest Masoinlaan, juist naast de hoofdingang van het UVC Brugmann. De lokalen konden helemaal in het nieuw worden gestoken, dankzij een financieel steuntje in de rug door Kids’Care.

Het team maakt van de gelegenheid én van deze nieuwe ruimte gebruik om u kennis te laten maken met ‘Snoezelen’, een nieuwe zorgmethode die gebaseerd is op de zintuiglijke waarnemingen. Dit concept zou de lichamelijke communicatie en exploratie bij kleine kinderen bevorderen. Uit de ervaring op dit vlak binnen de Denver eenheid, de Ouders/Baby eenheid en de eenheid voor de adolescenten – waar deze methode al een tijdje wordt toegepast – weten wij dat dit concept de ontspanning en het welzijn ten goede komt en dat het de interne veiligheid bij kinderen versterkt, het contact en de band met de ouders bevordert, de patiëntjes helpt op hun zintuiglijke / motorieke ontdekkingstocht en hun gedragsstoornissen helpt terug te schroeven… De verhuizing zal ook een springplank hebben betekend naar een complete make-over van de behandeling, waarbij deze wordt afgestemd op de laatste internationale aanbevelingen, research en nieuwe pedagogische methoden.

Nieuw adres :

2 Ernest Masoinlaan – 1020 Brussel
Campus Horta - Gebouw F

Contact :

E-mail maternelle-therapeutique@huderf.be
Tel. +32 (0)2 477.36.47 en 477.36.48

Hoe te bereiken ?

Vanaf de J.J. Crocqlaan gaat u de richting uit van het A. Van Gehuchtenplein; de ingang ligt aan de E. Masoinlaan – nr. 2 / gebouw F

Toegang