Foto UKZKF
FRNLEN
Bericht31/10/2019

>>Aanpassingen MIVB Netwerk vanaf maandag 4 november

Vanaf 4 november 2019 wijzigt de MIVB zijn netwerk en sommige wijzigingen hebben een impact op de toegankelijkheid van het Kinderziekenhuis. Hierbij een overzicht met de belangrijkste aanpassingen :

‘Nieuw’ lijn 83

Lijn 83 is de enige buslijn die de haltes voor het Kinderziekenhuis en Stiénon blijft bedienen. Deze buslijn verbindt de Heizel met het Kinderziekenhuis, Brugmann, Crocq en kruist Ganshoren naar het station van Berchem via de Avenue Charles V.

Lijn 88 bedient niet langer rechtstreeks het ziekenhuis

Lijn 88, die het ziekenhuis verbond met het stadscentrum via Jette, Bockstael, Tour en Taxi s, Noordstation en De Brouckère, bedient niet langer het Kinderziekenhuis. De bus stopt onderaan de laan bij de halte Crocq, voordat hij zijn weg vervolgt naar de halte Bonaventure.
Alternatief: u kan bus 83 nemen (richting Heizel) die u vervolgens naar de halte Kinderziekenhuis of de halte Stiénon brengt waarbij u de rest van de reisweg te voet aflegt.

Lijn 53 wordt omgeleid en passeert niet langer de halte Crocq

Lijn 53 breidt uit, maar bedient niet langer de halte Crocq. Deze bus rijdt voortaan tussen het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek via het Koninklijk Paleis en Bockstael, alvorens verder te gaan naar de Basiliek en Westland Shopping in Anderlecht.

De halte Crocq die de Campus Horta bedient

Lijn 88 passeert (zie hierboven), evenals lijn 14 die rijdt tussen de Heizel en het Noordstation. Lijn 83 laat passagiers op lijnen 14 en 88 toe, hun reis naar de haltes Kinderziekenhuis of Stiénon verder te zetten met de bus.

Kom je met de trein?

Lijnen 88 en 14 vanaf het Noordstation of het station van Jette, brengen u naar de halte Crocq, waar u de reis kan verder zetten naar de haltes Kinderziekenhuis of Stiénon via lijn 83. Je kan de rest van de weg ook lopen via de Crocqlaan.

Kom je met de metro?

Vanaf het metrostation Heysel brengt lijn 83 (richting Berchem) u bij de halte Stiénon of de halte Kinderziekenhuis. Vanaf het metrostation Houba Brugmann kan u de rest van de weg te voet afleggen via de Horta-campus van het Universitair Ziekenhuis Brugmann.

Kom je met de tram?

Trams 51 en 93 bedienen nog steeds de Horta-campus via de halte Stiénon, nabij de kruising tussen de Rommelaere laan en de Stiénon laan.

Vind alle details van de nieuwe routes op de MIVB-website.

MIVB