Foto UKZKF
FRNLEN
Bericht12/11/2019

>>In quarantaine plaatsen van de ontsmettingsmiddelen Surfaísafe

Beste ouders en patiŽnten,

Dit weekend werden wij gewaarschuwd dat het product "Surfa'safe premium", dat gebruikt wordt in ons ziekenhuis mogelijk besmet zou zijn met de bacterie Burkholderia cepacia. Deze bacteriŽn zijn van nature aanwezig in het milieu (vooral in water). Dit zijn "opportunistische" bacteriŽn, wat wil zeggen dat zij infecties kunnen veroorzaken bij immuungecompromitteerde personen. Het infectierisico voor de algemene bevolking is erg laag.

In afwachting van de resultaten van de bacteriologische tests, uitgevoerd door onze leverancier, werden alle flacons "Surfa'safe" preventief verwijderd uit de verzorgingsafdelingen en de raadplegingen van het ziekenhuis en werd een alternatieve oplossing gevonden. Indien uw kind thuiszorg nodig heeft en u dit product ook thuis gebruikt, raden wij aan om dit te vervangen door vochtige doekjes die in de handel verkrijgbaar zijn.

De aanbevelingen van het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) over dit product zijn beschikbaar op hun website.