Foto UKZKF
FRNLEN
Bericht14/02/2022

>>Het UKZKF sluit zich aan bij het grootste Europese netwerk voor epilepsie

EpiCARE, het grootste Europese netwerk voor epilepsiezorgÖ

EpiCARE, het grootste Europese netwerk voor epilepsiezorg, heeft het consortium BRACE (Brussels Rare And Complex Epilepsies) - waarvan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en het Erasmusziekenhuis (H.U.B.) deel uitmaken - als volwaardig lid van zijn netwerk erkend.

Dit netwerk engageert zich om de lange wachttijden bij het stellen van een diagnose te verminderen en de allerbeste medische en chirurgische behandelingen aan te bieden. Deel uitmaken van dit Europese netwerk biedt specialisten de mogelijkheid complexe casussen te bespreken, waardoor ze betere behandelingen kunnen aanbieden en sneller toegang krijgen tot de nieuwste onderzoeksprotocollen. Dit is met name zinvol bij complexe of zeldzame vormen van epilepsie die bijzonder moeilijk te diagnosticeren zijn.

BRACE is een Franstalig consortium onder leiding van de Cliniques Universitaires Saint-Luc (prof. Roberta Cilio) dat bestaat uit het UKZKF (het team van prof. Alec Aeby), het Erasmus Ziekenhuis (prof. Nicolas Gaspard), het William Lennox Neurological Center (het team van dr. Pascal Vrielynck) en het Instituut voor Pathologie en Genetica (prof. Damien Lederer). Dit is een geweldige erkenning voor hun geavanceerde expertise inzake onderzoek, behandelingen en dienstverleningen voor patiŽnten die lijden aan moeilijke en zeldzame vormen van epilepsie.

Hoopgevend nieuws op Wereld Epilepsiedag voor patiŽnten en families die aan deze neurologische aandoening lijden!

Meer info: prez.ly/KUUb

Over de epilepsiekliniek van het UKZKF.