Foto UKZKF
FRNLEN

>>27/10/2020 Covid-19 : Nieuwe beperkingen

Door het toenemende aantal ziekenhuisopnames voor COVID-19 infecties moeten alle algemene en academische ziekenhuizen overgaan naar Fase 2A van het COVID-19 Surge Capacity Plan. Deze fase zorgt ervoor dat alleen dringende en noodzakelijke interventies of therapieën worden voortgezet.

  • Alleen dringende en noodzakelijke ingrepen worden uitgevoerd. Niet-dringende interventies worden uitgesteld. Er wordt contact opgenomen met de patiënten.

  • Niet dringende ziekenhuisopnames worden uitgesteld. Er wordt contact opgenomen met de patiŽnten.

Deze annuleringen hebben betrekking op een periode van 4 weken vanaf 26/10/2020.

  • De raadplegingen gaan door. Als de arts het mogelijk acht en u dat wenst, kan u een telefonisch consult worden aangeboden.

  • Ook de daghospitalisatie, de thuiszorg en de mobiele teams zetten hun activiteiten voort.

Ongerust? Een noodgeval ? Vragen?

→ Aarzel niet om ons te bellen als u vragen hebt of als u ongerust bent. We zijn hier voor uw kind en uzelf!

→ Stel een bezoek aan de spoeddienst niet uit als uw kind ons nodig heeft! De spoedgevallen zijn georganiseerd om alle patiŽnten op een veilige manier te verzorgen, 24u op 24u. Tijdens de avondklok zijn verplaatsingen voor medische redenen toegestaan

Begeleiding van uw kind en bezoeken

Hoe bent u ingelicht over de bevestiging of het uitstel van de voorziene afspraak? Hoe geraak ik binnen het ziekenhuis?

Ouders worden vooraf persoonlijk gecontacteerd door de artsen, afdelingsverpleegkundigen of administratief personeel als er iets verandert.

Wij hebben een sms-systeem ingevoerd om uw afspraak te bevestigen of uit te stellen. U zal deze SMS de dag voor uw afspraak ontvangen. Bewaar deze bevestigings SMS om toegang te krijgen tot het ziekenhuis. De ontvangen SMS zal dienen als toegangsbewijs voor de bewakingsagent die aanwezig is bij de ingang van het ziekenhuis.

Na de opname en de installatie op de kamer zal de begeleider van de gehospitaliseerde patiënt een vrijgeleide ontvangen als bewijs. Hou dit document zorgvuldig bij, het zal getoond moeten worden in het ziekenhuis indien erom gevraagd wordt of aan de bewakingsagent bij de ingang. Deze vrijgeleide is slechts voor één ouder tegelijkertijd.

Waar kan ik mijn kind laten testen? Wat te doen als de begeleider ziek is? Welke hygiŽne-maatregelen gelden in het ziekenhuis?

U vindt alle nuttige informatie (maatregelen, bezoeken, raadplegingen, enz.) op de portaalsite 'Info Coronavirus' op onze website.