Foto UKZKF
FRNLEN

>>Verpleegkundig departement : eenheid urologie-nefrologie (zaal 61N)

Visie van de eenheid

"Zorg met een hart"

Dag na dag brengen we dit in praktijk voor onze patiëntjes en hun familie :

  • Door het nakomen van hun behoeften in een warme, open en kindvriendelijke omgeving
  • Door een vriendelijk onthaal en positieve omvang met elkaar
  • Door gekwalificeerd en gemotiveerd personeel
  • Door het verzekeren en ontwikkelen van kwalitatieve hoogstaande zorg van verschillende specialiteiten
  • Door inspraak en dialoog die de sleutels zijn voor hoogstaande zorg
  • Door opbouwen de onderlinge samenwerking waar respect en vertrouwen centraal staan
  • Door het streven naar een perfect verpleegkundig dossier, het verzekeren van zorgcontinuïteit en het maken van uniforme procedures

Missie van de eenheid

De hospitalisatiedienst urologie/nefrologie is een medisch/chirurgische eenheid voor kinderen met een nierziekte en/of een urinewegenaandoening. Op deze afdeling kunnen kinderen terecht die in leeftijd variëren van enkele dagen tot 18 jaar. De dienst telt 14 bedden (10 privékamers en 2 kamers met 2 bedden).

Het is een hightech afdeling voor kinderen met een niertransplantatie. Naast de voorbereidselen voor de operatie, de specifieke zorg en het toezicht  na de ingreep zorgt het team ook voor de follow-up en de begeleiding van de patiënten met het oog op de terugkeer naar hun thuis.

De peritoneale  dialyse behoort eveneens tot de taken van onze afdeling. De dienst staat verder ook in voor de therapeutische opvoeding, de opvolging thuis en de consultaties achteraf.

Daarnaast zijn er andere, specifieke pathologieën die in onze afdeling aan bod komen, zoals cardiologie, NKO en neurologie.

Het team bezit niet alleen een doorgedreven kennis op het gebied van de verpleegkundige zorg in de pediatrie en van de verschillende pathologieën, maar er is voor haar ook een andere rol weggelegd: luisteren, het begeleiden en ondersteunen van de patiënten en hun familie. Al onze patiëntjes zijn in handen van een multidisciplinair team dat zijn vakkennis regelmatig aanscherpt en/of opfrist om de kinderen te allen tijde een kwalitatief hoogstaande zorg te kunnen verstrekken.

Wij werken ook met gespecialiseerde opvoeders die allerlei speelse activiteiten organiseren die zijn afgestemd op de leeftijd en de voorkeuren van de patiëntjes.

Eenheid 61-N

>>Verpleegkundig departement : eenheden.