Foto UKZKF
FRNLEN

>>Neurologie, Epilepsie en Slaap Eenheid | Week Eenheid (zaal 66S)

De Neurologie, Epilepsie en Slaap Eenheid | Week Eenheid telt 8 bedden en ontvangt kinderen en adolescenten die behoefte hebben aan diagnostische en therapeutische onderzoeken van neurologische problemen, epilepsie en slaapstoornissen.

Korte, geplande hospitalisaties van een andere discipline kunnen ook in deze eenheid worden uitgevoerd.

Alle kamers en badkamers zijn uitgerust om de verzorging en het verkeer van patiënten met een handicap te vergemakkelijken. De zalen voor de onderzoeken van epilepsie en slaapstoornissen zijn uitgerust met specifieke technologieën en apparatuur.

Ziekenhuisopname voor epilepsie

Sinds 2016 heeft het ziekenhuis erkende expertise ontwikkeld in de behandeling van epilepsie :

  • Een krachtig video-elektro-encefalogram opnameapparaat in het ziekenhuis maakt een langdurige studie van epilepsie mogelijk met het doel aanvallen te registreren, vooral tijdens de slaap.
  • De resultaten van dit onderzoek maken het mogelijk de best mogelijke behandeling te bepalen en in te stellen, of het nu gaat om een medicinale of een niet-medicinale behandeling, zoals het ketogeen dieet dat in samenwerking met het diëtetisch en metabool team is ontwikkeld.
  • Het zorgtraject voor de patiënt met refractaire epilepsie werd georganiseerd binnen het H.U.B., met specialisatie in medische zorg in het UKZKF en chirurgische zorg in het Erasmus Ziekenhuis.

Het team heeft ook, in samenwerking met de afdelingen kinderpsychiatrie en kinderpsychologie, een bijzondere expertise ontwikkeld in het onderzoek naar en de behandeling van cognitieve stoornissen, leerstoornissen en de psychosociale gevolgen van epilepsie voor kinderen en hun gezinnen.

Over onderzoeksactiviteiten in epilepsie+/-
Ziekenhuisopname in neurologie+/-
Slaaponderzoek tijdens ziekenhuisopname+/-