Foto UKZKF
FRNLEN

>>Gastro-enterologie en hepatologie

Gastro-enterologieDeze kliniek richt zich voornamelijk op de stoornissen en aandoeningen van het spijsverteringskanaal en zijn klieren : de lever en de alvleesklier.

Men houdt er consultaties en centraliseert er de met de geassisteerde voeding verbonden problemen. Voor de diagnose en surveillance van de spijsverteringsaandoeningen, gaat men eveneens over tot gespecialiseerde onderzoeken zoals de diagnostische en interventionele endoscopieën, de functionele onderzoeken (pHmetrie van de slokdarm, hoge resolutie manometrie van de verschillende niveaus van het spijsverteringskanaal, ademhalingstesten). Deze onderzoeken gebeuren op afspraak, ambulant, in dagkliniek of tijdens een hospitalisatie en hun verloop wordt vooraf toegelicht.

Gezien de meeste gevallen een pluridisciplinaire aanpak vergen, werkt het team voor gastroenterologie en hepatologie samen met deze van de digestieve heelkunde en van de voeding, alsmede met de paramedische teams voor dieetleer, kinesitherapie en psychologie. De verpleegkundigen, nauw betrokken bij de activiteiten van de kliniek, verzekeren het onthaal en bepaalde ambulante zorgen.