Foto UKZKF
FRNLEN

>>Oftalmologie

Het departement Kinderoogheelkunde van het UKZKF biedt :

Kinderoogheelkunde>Raadplegingen voor het opsporen en de diagnose van visuele problemen (brekingsafwijkingen waarvoor een bril nodig is, scheelzien of andere problemen).

>Behandeling van kinderen met scheelzien. Een team van orthoptisten werkt samen met oogartsen gespecialiseerd in het scheelzien.

>Operaties voor scheelzien, voor traanwegen en voor oogleden. Deze ingrepen gebeuren in een dagopname.

>Aanpassing van contactlenzen.

>Bijzondere ervaring in niet-erfelijke en erfelijke netvliesaandoeningen (netvliesdystrophieën zoals retinitis pigmentosa, amaurosis van Leber...) en aandoeningen van de oogzenuw. De onderzoekingen gebeuren in samenwerking met het departement Neurofysiologie (ERG, EOG,VEP, nystagmografie), het departement Radiologie (echografie en andere beeldvorming van het oog : CTscan, MRI), en het departement Medische Retina van het UVC Brugmann (fluoangiografie, autofluorescentie, OCT en andere beeldvorming).

>Raadpleging voor kinderen met visuele handicap (samenwerking met de centra voor visuele revalidatie en de diensten voor vroeg- en schoolbegeleiding / consultatie voor leerlingen in bijzonder onderwijs typeVI Alexandre Herlin)

Logo oftalmologie>Raadpleging voor oogheelkundig erfelijkheidsadvies en DNA research in samenwerking met de Belgische centra voor erfelijkheid en internationale research centra.

>Bijzondere expertise in de begeleiding van kinderen met aangeboren oogafwijkingen (colobomen, microphtalmie…).

>Behandeling van inflammatoire en allergische oogaandoeningen : conjunctivitis, uveitis,...

>Opsporing van retinopathie van de prematuur in de afdeling Neonatologie.